Kompletne linie do produkcji produktów świeżych w postaci makaronów krótkich, długich oraz faszerowanych. Produkt pakowany jest w torebki, tacki lub inne opakowania w atmosferze kontrolowanej z czasem przydatności do spożycia od 30 dni do 6 miesięcy.
Oferujemy kompletne linie lub oddzielne urządzenia zgodnie z życzeniem użytkownika, urządzenia niestandardowe do specjalnych regionalnych wymogów.
Mogą to być:
- Dowolne kształty pierożków nadziewanych różnym farszem
- Dowolne kształty makaronu
- Nadziewane rurki typu cannelloni lub lasagnia
Wykaz maszyn i urządzeń przewidzianych dla tej produkcji:
Zbiornik na płyny seria TK i TKD
Mieszalnik wstępny TURBO piórowy lub odśrodkowy
Mieszalnik ciągły wydajność 600 – 1000 kg/h
SH dystrybutor ciasta do kilku maszyn
Walcarki SFL o różnych szerokościach
Walcarka SFL na dwie wstęgi ciasta 250-600mm
Formierka pierogów ravioli I cappelletti seria RCL
RA 540 formierka ravioli z dwóch wstęg ciasta
RA 120 formierka ravioli 120mm
MAC220VRC I MAC220VRC-300 – prasa automatyczna do makaronu
MAC600 VRC i VRL automatyczna prasa do makaronów krótkich i długich
MAC320 VRC i VRL automatyczna prasa do makaronów krótkich i długich
Produkcja cannelloni z jednoczesnym faszerowaniem
TA600/L – 1000/L –krajalnica wstęgi ciasta
TA600/C –1000/C – krajalnica makaronów świeżych typu wstążka
PA30/50/100/150 – pasteryzatory kompaktowe
Pasteryzator S.C. wielopoziomowy z przedsuszeniem
Pasteryzator SC na parę nasyconą i przegrzaną
schładzacz z agregatem makaronu świeżego po pasteryzacji
Podajniki taśmowe różne wielkości