Produkty świeże – linie produkcyjne

Kompletne linie do produkcji produktów świeżych w postaci makaronów krótkich, długich oraz faszerowanych. Produkt pakowany jest w torebki, tacki lub inne opakowania w atmosferze kontrolowanej z czasem przydatności do spożycia od 30 dni do 6 miesięcy.

Oferujemy kompletne linie lub oddzielne urządzenia zgodnie z życzeniem użytkownika, urządzenia niestandardowe do specjalnych regionalnych wymogów.

Mogą to być:

  • Dowolne kształty pierożków nadziewanych różnym farszem
  • Dowolne kształty makaronu
  • Nadziewane rurki typu cannelloni lub lasagnia

Wykaz maszyn i urządzeń przewidzianych dla tej produkcji:

Podajnik mąki AL 250-500

Zbiornik na płyny seria TK i TKD

Mieszalnik wstępny TURBO piórowy lub odśrodkowy

Mieszalnik ciągły wydajność 600 – 1000 kg/h

Mieszalnik/podajnik ciasta

Dozownik farszu PL 115 – 220

SH dystrybutor ciasta do kilku maszyn

Zespół kalibrujący

Walcarki SFL o różnych szerokościach

Walcarka SFL na dwie wstęgi ciasta 250-600mm

Formierka pierogów ravioli I cappelletti seria RCL

RA 540 formierka ravioli z dwóch wstęg ciasta

RA 120 formierka ravioli 120mm

RA 160formierka ravioli 160mm

MAC 200VR – prasa do makaronu

MAC220VRC I MAC220VRC-300 – prasa automatyczna do makaronu

MAC300VR – prasa do makaronu

MAC600 VRC i VRL automatyczna prasa do makaronów krótkich i długich

MAC320 VRC i VRL automatyczna prasa do makaronów krótkich i długich

Produkcja cannelloni z jednoczesnym faszerowaniem

TA600/L – 1000/L –krajalnica wstęgi ciasta

TA600/C –1000/C – krajalnica makaronów świeżych typu wstążka

Dozownik farszu PL 115 – 220

PA30/50/100/150 – pasteryzatory kompaktowe

Pasteryzator S.C. wielopoziomowy z przedsuszeniem

Pasteryzator SC na parę nasyconą i przegrzaną

schładzacz z agregatem makaronu świeżego po pasteryzacji

Podajniki taśmowe różne wielkości